tisdag 23 december 2014

MORMOR GETRUDS KRYDDSKORPOR

1 1/2 dl ljummen mjölk
75 gr jäst
10 dl rågsikt
5 dl vetemjöl
1 pkt pomeransskal
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl sirap

1. Blanda mjölk med jäst samt de båda mjölsorterna.

2. Låt jäsa i 30 min.

3. Blanda i pomeransskal, socker och sirap.

4. Baka ut degen, gör bullar och låt jäsa ytterligare 30 minuter.

In i ugnen, 10-15 minuter på 225, ta ut och låt svalna något, dela bullen med hjälp av en gaffel, lägg de halva bullarna med över- och undersidan nedåt på plåtar. In i ugnen i 10 minuter, 200 grader, sänk sedan till 100 grader och låt skorporna bli torra.

Ha gott om tid på dig, säger Elsa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar