tisdag 23 december 2014

ELSAS KÄLLARFRANSKA

2,5 dl vatten
2,5 dl mjölk
1/2 msk smör
1/2-1 msk salt
4 dl rågsikt
9-10 dl vetemjöl

Om du vill ha en källarfranska med frasig skorpa tar du bara vatten. Vill du ha en mjukare tar du bara mjölk. Elsa tar oftast hälften av varje!

1. Lös upp jästen i 37-gradig vätska

2. Lägg i 1/2 msk smör, 1/2-1 msk salt

3. Fyll på med rågsikt

4. Fyll på med vetemjöl


Låt degen jäsa i 30 minuter.

Gör runda bullar, rulla dem försiktigt i vetemjöl.

Jäs i ytterligare 30 minuter, och sen in i ugnen på 225 grader i ca 8-10 minuter.

Njut!

Elsa brukar göra dubbel sats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar