4 dl ljummet vatten
1 dl vetekross
1 dl rågkross
3 tsk salt
3 tsk kummin
2 dl lingonsylt
1 dl russin
1 dl linfrö
1 dl vetekli
1. Allt blandas och får stå över natten.
Nästa dag
2 pkt torrjäst
1,5 l vetemjöl
5 dl kokande vatten
2. Blanda jästen väl med mjölet och tillsätt det kokande vattnet. Blanda alltsammans väl.
3. Degen behöver inte knådas.
4. Forma till tre limpor som får jäsa i värmeugn, 50 grader i ca 15 minuter.
5. Grädda brödet på 225 grader i ca 30 minuter.
1 dl vetekross
1 dl rågkross
3 tsk salt
3 tsk kummin
2 dl lingonsylt
1 dl russin
1 dl linfrö
1 dl vetekli
1. Allt blandas och får stå över natten.
Nästa dag
2 pkt torrjäst
1,5 l vetemjöl
5 dl kokande vatten
2. Blanda jästen väl med mjölet och tillsätt det kokande vattnet. Blanda alltsammans väl.
3. Degen behöver inte knådas.
4. Forma till tre limpor som får jäsa i värmeugn, 50 grader i ca 15 minuter.
5. Grädda brödet på 225 grader i ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar